Saker som motbevisar evolutionsteorin:

Mensvärk

Bästa recepten...

...är de som inte finns!

Mormors svar på hur man gör rabarberkräm: "några rabarber, lite vatten (ta inte för mycket, rabarberna vattnar sig mycket i sig själva!), en kanelstång (eller två om du vill), socker, sirap. Koka tills rabarberna blir trådiga. Och om det behövs så häll på lite potatismjöl i slutet men då får du röra som bara sjutton." Måttangivelser? Koktid? Pyttsan!

Dagens tema: hur svårt kan det vara?

Efter att ha beställt hem en massa garn till hjärtekatten (för "hur svårt kan det vara") bestämde jag mig för att åka till Coop Forum och handla lite mat. Väl där blev jag så inspirerad och köpte en massa mat. Som jag sedan skulle få hem. Utan bil. "Hur svårt kan det vara?" tänkte jag och nu sitter jag här med armar ner till knäna.

Under tidigare nämnda shoppingtur hittade jag rabarber och blev så INSPIRERAD så jag bestämde mig för att göra rabarberkräm. "Hur svårt kan det vara?" tänkte jag och skickade iväg ett sms till mormor för att få reda på vad det skulle vara i. Nu har jag en massa kanelstänger hemma som jag aldrig kommer använda. Perfekt ju.

Nu skall jag strax ge mig på att laga rabarberkrämen och då får vi helt enkelt se hur svårt det kan vara.

Hjärtekatten

Min pysselådra har verkligen vaknat till liv det senaste.

Jag har fått tanken om att tapetsera om en bokhylla (som dessvärre tillhör Jonas, så jag måste nog muta honom lite), jag har gjort eget påskpyssel till påskriset, planterat om alla blommor, satt in hela förra sommarens (nåja, 40 kort kvar) bilder i album, idag skall jag försöka hitta en lämplig färg som jag skall måla om lite ramar i och jag är sugen på att måla om min ena byrå.

I dag hittade jag hjärtekatten som är ett virkprojekt som går ut på att virka gosedjurskatter till hjärtsjuka barn. Självklart skall jag hjälpa till. Garnet är beställt och peppen är på topp. Sen att jag inte har virkat sen högstadiet talar vi tyst om. Hur svårt kan det vara egentligen?

Fixeri fixera

Hade en otroligt produktiv dag igår. Dock tyckte jag att tvätta nio fönster, rensa två byråer, göra rent för Ronja, skriva två recensioner och läsa två timmar i solen var viktigare än att 1. packa, 2. diska, 3. köpa påskgodis, 4. gå till biblioteket och lämna tillbaka böcker, 5. dammsuga och städa toaletten och 6. plugga (har en så söt sak en dansktenta och en redovisning på tisdag).

(Dock skall tilläggas att jag faktiskt tvättade och tog ut nästan hela återvinningen med, gjorde lite rätt i alla fall)

Eftersom min käre pojkvän inte kan meddela när han och hans far tänker komma och hämta mig så kanske jag borde vara stressad men kanske inte. ÅH dessa kval. Är jag stressad? Är jag inte? Nu kommer jag ju inte få något gjort.

Balkongdrömmar!

Jag är fast övertygad om att livet blir så mycket lättare med en balkong.
Då hade jag inte suttit här med ett tungt huvud, utan jag hade suttit på min stora fina balkong,
sprudlande glad med ett glas saft framför mig.
Helt övertygad.

Det har dessutom börjat rycka i mina fingrar - jag vill ha överfylldra färgglada blomlådor,
stora krukor med påskliljor och örter och en blommig duk (jag har dukcravings, något är allvarligt fel!) på ett stort bord med udda stolar.

Jag vill kunna ställa ut Ronja på balkongen så att hon kan kvittra lite med sina vänner (medan jag stänger dörren) och jag vill ha trasmattor på golvet.

Jag tänker att balkongen skall vara lika stor som ett vanligt rum och dessutom inglasad. Kvibergshusen har exakt en sådan balkong som jag drömmer om. Dit tänker jag flytta.

Så hopplöst ute

Följande utspelar sig mellan Therese, 22 och Liam, 4 på MAXs toalett:

Therese stäcker fram papper till Liam.
L: NEJ! Jag vill inte ha!
T: Men du måste ju torka dig...?
L: Men Theeeereeeese, jag ska ju SKAKA. Det är det nya nu.Så ni vet

Har egentligen två ganska tuffa dagar nu med skola och jobb non stop 9-22. Därför bestämde jag mig för att ta en sovmorgon idag för att orka med.

Däremot kommer nästa vecka bli riktigt fin. På torsdag kväll åker jag, Jonas och hela Jonas familj till deras sommarstuga på Öland. Vi ska fira påsk där och kommer hem först på måndag. Skall bli så otroligt skönt med ett litet avbrott och en massa fin tid med folk som jag tycker om. 

Har en tenta dagen efter vi kommer hem, så det blir lite plugg blandat med allt mys men det skall jag nog klara av. 

Nu: lunch

Strumpseger

Kände mig otroligt smart idag när jag skulle beställa hem lite underkläder.
Jag ville ha lite piffiga färgglada strumpor, men alla som jag hittade var snordyra.

Sen insåg jag att jag kan ha barnstrumpor och då hittade jag en massa fint.
Seger!

Titta bara vad piffiga de är:

Danskdöden

Danskan visade sig vara mer komplicerad än vad man kunde anat. Antagligen beror det på att läraren 1. pratar någon konstig dialekt, och 2. inte riktigt förstår våra frågor. Texterna vi skall läsa går väl okej, men när hon sätter igång och babblar så är det kört.

Har dessutom hört att tentan skall vara ganska svår, kul. Verkligen. 

Gårdagen spenderades med sol, glass och Marcus på en bänk bakom KTB, idag blir det bara danska. (Hoppet från Marcus till danska är inte så långt som man skulle kunna tro.)

Saker som jag inte förstår

Hur en människa kan försvinna språlöst. Jag förstår inte, trots att jag nog har vänt och vridit på ala möjliga scenarion inne i mitt huvud. Inget verkar vettigt eller realistiskt. Tony, var är du?

Det går inte en dag utan att jag tänker på vad som har hänt, var han har tagit vägen. Min kära kamrat sömnbristen har gjort sig påmind igen och så fort jag rör mig i stan på kvällen förväntar jag mig att få se Tony.

Skrev tenta idag, fokus var inte på topp. Dels på grund av sömnbrist, dels på grund av jobbiga tankar. Förhoppningsvis klarade jag det ändå. Jag tror inte man kan förstå det här om man inte är insatt, men min man gör det bästa han kan för att få mig på bättre humör.

Cissi fyller år på torsdag. Idag har hennes bror varit spåröst försvunnen i två veckor. Roligare kan man ha det. Och som sagt, om jag mår dåligt, hur mår hon då?

USCH.

(Men Norge och Danmark var fint. Ritkigt fint)

RSS 2.0